Посетете Свиленград онлайн

Пълен справочник на Хотели, Ресторанти и Казина в Свиленград

Всеки сезон е добър в Банско

Банско е един от най-забележителните ни курорти, който е познат и посещаван както от родни туристи, така и от туристи от цял свят.

Какво привлича туристите в Банско?

Дълъг зимен сезон

Курортното градче е популярно в Европа и света като една от най-добрите зимни туристически дестинации и има защо. В Банско ски сезонът е доста дълъг (до края на април и началото на май), пистите са нови, добре оборудвани, отлично поддържани и с различна степен на трудност. Цените за ски курорт от висок клас, (какъвто е и Банско) са повече от приемливи, а хотелите в Банско предоставят на своите клиенти изключително комфортни условия за добро изкарване на зимната ваканция.

Вълнуващ летен сезон

Курортът се намира в прегръдките на Природен Парк “Пирин” и предлага прекрасни условия за разходки из планината, изкачване на близките върхове и разглеждане на многобройни природни забележителности. В околностите на града цяло лято се организират пикници и еднодневни екскурзии, има възможност за риболов, рафтинг, каякинг, колоездене, разходки с коне из планината и други.

Богато историческо и архитектурно наследство

Освен с отлични условия за ски, Банско може да се похвали и с богатото си културно, историческо и архитектурно наследство. В градчето туристите могат да разгледат над 130 паметника на културата, 7 от които с национално значение. Всеки, който посети Банско, без значение от сезона, може да разгледа символа на града – църквата “Света Троица”, къщите – музеи на “Никола Вапцаров” и ”Неофит Рилски”, Веляновата къща и други. В близост до градчето могат да се посетят още куп други забележителности като Байкушевата мура, крепостта Ситан кале, Безименния град, селата Добърско, Ковачевица, Лещен и много други.

Целогодишна културна програма

Фестивалите и културните събития, които се провеждат в курорта отдавна са популярни вече не само у нас, но и в Европа. За да присъстват на кукерския фестивал, джаз фестивала, фестивала на операта или на някое от многото културни събития, свързани с народното творчество и традиции, в Банско пристигат хора от близко и далече.

Уникална традиционна кухня

Банско е едно от малкото останали места в страната, в които се пазят традициите. За да запазят автентичната си кухня, местните майстори продължават да приготвят и поднасят на гостите си традиционни бански ястия, рецептите на които се предават от поколение на поколение. Днес единствено в Банско и околните селища могат да се опитат традиционни ястия като чомлек, катино мезе, банска капама и други.

Разнообразие от добри хотели и къщи за гости

В Банско всеки сезон е добър, защото курортното градче може да предложи на своите гости много голямо разнообразие от хотели, които се грижат на гостите да не им липсва абсолютно нищо.

Един такъв хотел е Апартхотел Lucky Bansko, който осигурява всичко необходимо за пълноценната почивка на своите гости. Петзвездният хотел предлага безупречно обслужване, забавления за всеки и вкусна храна, приготвяна във всеки от трите му ресторанта.
За гостите, предпочели Банско заради ски пистите, от хотела предлагат ски оборудване, ски учители и безплатен трансфер до лифтовете. За гостите, избрали да почиват в Банско извън зимния сезон, от Лъки Банско организират разнообразни екскурзии и други летни забавления.

share

Вашият коментар