Посетете Свиленград онлайн

Пълен справочник на Хотели, Ресторанти и Казина в Свиленград

Детската количка е автомобилът на бебето

Покупката на детска количка на пръв поглед изглежда лесна работа. Влизате в магазина, избирате модела, който ви е допаднал, купувате го и сте готови. За съжаление, действителността не е точно такава. Защото моделите на детски колички са не само много, но и всеки модел е с различни характеристики и функционалности и е предназначен за деца на различна възраст.

4 въпроса, на които е препоръчително да си отговорите преди покупка на детска количка

Преди да започнете търсенето на идеалната количка от Kidso.bg съветват да си зададете няколко въпроса:

За колко голямо дете ми трябва количка?

Ако купувате количка за съвсем малко бебе, тогава моделите, които е добре да разгледате са класическите или комбинираните 2х1 или 3х1 бебешки колички. Този вид колички са задължително с четири колела, проектирани са специално за бебета и са с удобни и дълбоки кошове.
Ако детето може вече да стои седнало стабилно, тогава можете да се насочите или към олекотените детски колички тип “чадър” или джогинг количките (с три колела). Олекотените модели са много маневрени, сгъват се лесно и с тях можете да се придвижвате и в обществения транспорт. Джогинг количките са по-тежки, но също са доста маневрени и за разлика от олекотените модели разполагат с широки гуми и возят доста плавно.

Къде ще използвам количката най-често?

Ако плановете ви са да се придвижвате с количката доста често в метрото, градския транспорт или влака и ако детето е над 6 месеца (може да стои седнало самостоятелно), тогава можете да обмислите покупката на олекотена количка тип “чадър”. Този вид колички са наистина много леки, сгъват се само с едно движение и могат да бъдат прибрани дори в багажното отделение на самолет.
Ако ще използвате повече личния си автомобил и ще пренасяте количката от точка А до точка Б с него, добър избор са комбинираните колички 2х1 или 3х1. Този вид колички се наричат още “пътни системи”, защото лесно се трансформират в бебешко кошче или седалка.
Ако сте запалени по тичането в парка или планирате да разхождате детето основно пеш, тогава може би за вас най-подходящия модел колички са триколките (джогинг количките). Този вид колички имат едно колело отпред и две отзад, удобни са и за децата и за мамите, които искат да тренират заедно с бебетата си.

Какво задължително трябва да гледам при покупката на количка?

На първо място детските колички трябва да са удобни за децата. Не забравяйте, че те са автомобилите на мъничетата. Затова децата трябва да се чувстват удобно и комфортно в тях.
Добре е количката, на която се спрете да е снабдена и с: 3 или 5 – точкови колани за безопасност, стабилни спирачки, удобни гуми, добри амортисьори, поставка за крачетата, кош за пазаруване, място за поставяне на шише и други.

 

Каква цена съм готова да платя?

Ценовият диапазон, в който се предлагат количките е изключително широк и единствено от вас зависи колко сте готови да платите. Но ако търсите съвет, от Kidso.bg съветват да се спрете на количка от средния ценови клас, от марка, която е достатъчно популярна.

И още нещо. Без значение от цената, детската количка, която искате да закупите задължително трябва да притежава сертификат за безопасност СЕ.

share

Вашият коментар