Посетете Свиленград онлайн

Пълен справочник на Хотели, Ресторанти и Казина в Свиленград

Как да изберем точната каска за мотор?

Ако сте запалени по темата за моторите, то със сигурност осъзнавате важността на това екипировката за мотор да бъде от добро качество. За да сме в безопасност по време на път, едно от най-важните неща, които не трябва да пропускаме от екипировката е каската. За съжаление мнозина не осъзнават значението на екипировката, дори при кратко градско каране, не слагат въобще каска или слагат такава колкото за пред полицаите.

Ето някои изисквания, на които трябва да отговаря каската ви, ако искате да имате максимална безопасност и комфорт:

 

1.Качествена изработка

 

Много е важно каската ви да е с качествена изработка. От това колко е здрава нашата каска зависи и какви ще са ни нараняванията в случай на инцидент.
Всеки уважаващ себе си моторист подбира цвета и дизайна на каската според типа на своя мотор. Освен външния вид на каската, много важен е и начина, по който е изработена. Външната ѝ черупка трябва да е направена от издръжливи материали като фибростъкло и карбонови нишки, а вътрешната подплата от дишащи материи, които да предоставят удобство.

В никакъв случай не използвайте ударена каска повторно, тъй като тя вече си е свършила работата и е безполезна. И не на последно място тя трябва да отговаря на задължителните стандарти и сертификати за качество, от които DOT стандарта за качество. Можете да откриете например качествени каски за мотор от Motoekip. Този онлайн магазин за каски ви предлага богата гама от всякакви размери каски на едни от най-известните марки, които са с качествена изработка и красив дизайн.

2.Удобство

 

От избора ни на каска зависи и нашият живот. Никога не купувайте каска преди да сте я мерили или поне да сте сигурни,че сте поръчали вашия размер. Карането с неудобна каска дори на късо разстояние може да ви коства живота. Премерете обиколката на главата си с шивашки метър около един пръст над веждите , за да проверите в кои размер се вписвате  от (XXS до XXL)  51-64 см.

Ако пазарувате онлайн и нямате възможност да мерите, то задължително сверявайте предлаганите размери с вашия индивидуален размер. Проверете дали каската ви приляга плътно, като не трябва да е прекалено хлабава и да усещате луфт. Когато я хванете с двете ръце и се опитате да я свалите, тя не трябва да излиза лесно. Хлабавата каска намалява нивото на защита. Също така не трябва да ви убива на лицето или брадичката и да е прекалено стегната. Каската трябва да има достатъчно въздушни отвори, за да осигурява максимална вентилация. И да не забравим и визьора. Трябва да можете да виждате добре през каската и тя да не ограничава периферното зрение.

 

3.Удобно почистване

 

Другото нещо, за което трябва да внимаваме е дали подплатата на каската се сменя и може да се почиства лесно. Избирайте каска с напълно сваляща се подплата и лесна смяна на визьора. Не бива да се подценява почистването на всички компоненти на каската. Вашата каска има нужда от редовно почистване, за да ви служи дълго време. Избягвайте да използвате силни почистващи препарати или химикали, използвайте меки кърпи за почистване и топла вода със сапун. След дъжд или изпотяване винаги  изсушавайте добре вътрешната ѝ подплата. Когато ви се налага да я транспортирате, винаги я слагайте в специална чанта за каски, за да не се надраска или повреди боята ѝ.

share

Вашият коментар