Посетете Свиленград онлайн

Пълен справочник на Хотели, Ресторанти и Казина в Свиленград

Кои храни да ядем за пречистване на организма?

Съвременният ни начин на живот често ни принуждава да се храним неправилно, да пушим и употребяваме алкохол. За съжаление всички вредни фактори се отразяват негативно на организма ни. В него се натрупват вредни вещества и впоследствие нашето здраве се влошава. за да сме в оптимално здраве, е добре да пречистваме организма си редовно.

Предполагаме, че вече сте чували за детоксикацията. Тук ще ви изброим някои детокс храни и напитки, които когато се приемат редовно, са доста ефективни за изчистване на организма от токсините и шлаките.

Зелен чай

Зелен чай

Зеленият чай съдържа витамините (А, С, РР, Р), калции, мед, хром, калий, манган, цинк и огромно количество антиоксиданти, които се борят със свободните радикали.

Лимон

Лимон 

Лимонът е изключително богат на  витамин С и флавоноиди. Той спомага за увеличаването на перисталтиката на червата и съответно изхвърлянето на токсините от тялото.

 

Грейпфрут

 Сокът от грейпфрут съдържа голямо количество антиоксиданти,

Сокът от грейпфрут съдържа голямо количество антиоксиданти, които влияят добре на дихателната система и спомага за пречистването на черния дроб и подобрява неговата функция.

Сок от моркови

Сокът от моркови съдържа каротин, витаминити B1, B2, РР, С, също калий, калций, натрий и др.

Сокът от моркови не само помага за изчистването на всички токсини, но  и алкализира  кръвта. Той съдържа каротин, витамините B1, B2, РР, С, също калий, калций, натрий, желязо, магнезий и др.

Куркума 

Тази ароматна екзотична подправка действа  пречистващо на черния дроб и целия организъм,

Тази ароматна екзотична подправка действа  пречистващо на черния дроб и целия организъм, съдържа антиоксиданти и има антиканцерогенен ефект.

Джинджифил

Джинджифил 

Редовната консумация на корен от джинджифил  е отличен начин за пречистване на целия организъм. Той подобрява функцията на черния дроб, премахва отлаганията в бъбреците и стимулира кръвообращението.

Цвекло

Червеното цвекло може да се приема на сок с цел изчистване на черния дроб, далака, жлъчката и бъбреците

Червеното цвекло може да се приема на сок с цел изчистване на черния дроб, далака, жлъчката и бъбреците. Заради съдържанието си на холин, сокът от червено цвекло помага за изчистването на черния дроб, далака, бъбреците и жлъчката.

 

Съществува безопасен и натурален метод, чрез който можете да пречистите организма си от токсините и да го въстановите напълно –  Ayurveda Bansko. Тази клиника е разположена в Банско и в нея се извършват прегледи и Аюрведа терапии от опитни и сертифицирани индийски лекари. Ако не знаете какво е Аюрведа, това е древна индийска медицина на повече от 5000 години. Тя включва лечебни терапии и масажи с масла и билки, както и специален хранителен режим за пречистване на токсините от тялото и цялостно тонизиране.

share

Вашият коментар