Посетете Свиленград онлайн

Пълен справочник на Хотели, Ресторанти и Казина в Свиленград

Как да помогнем на детето си да научи лесно английски?

Ако детето ни не се справя добре в обучението по английски и изпитва затруднения, не прехвърляйте веднага вината върху него. Традиционните методи на преподаване в училище за съжаление не работят при всяко дете, така че някои деца изискват допълнително внимание от страна на учителя и работа по материала. Всяко дете е индивидуално и учи и запомня по различен начин.

Вероятно сте чували вече за ползите от владеенето на втори език за децата. Колкото от по-ранна възраст научат втори език, толкова по-лесно ще им бъде в по-късен етап да схванат по- сложните граматически правила. Счита се също, че двуезичните деца развиват логическото си мислене и комуникативни способности, имат по-добра концентрация и умение за вършене на няколко неща едновременно, обогатяват своя мироглед.

Това са още причини да насърчите детето си сериозно да изучава английски език.

Ще ви изброим няколко начина, с които можете да помогнете на детето си да научи лесно английски: 

Четете книжки 

Четенето на книжки е несравним метод при ученето на чужд език, така че не лишавайте детето си от тази възможност. Вземете му увлекателни книжки на английски като например приказки или комикси и го мотивирайте да четете заедно. Ако знаете езика му помагайте, но ако не сте сигурни в произношението на думите, по-добре недейте, защото можете да го научите грешно. Образователните книжки с включен диск са отлична опция за изучаване на английски вкъщи. Добра опция също са аудио книгите. С тяхна помощ децата могат да упражняват своето умение за слушане с разбиране. 

 

Учете с помощта на музиката

Слушането на музика е отличен начин да запомним думите на чужд език заради повторенията им в текста на песента. Пейте на английски заедно с детето си, пробвайте и караоке.

 

Включете английски в ежедневието му

Един от най-добрите начини за учене на език е да се “гмурнем“ в него. Това важи и за децата. Тоест означава да използвате английски в повече сфери от живота  на детето ви: гледайте заедно филмчета на английски със субтитри, пишете списъците си за пазаруване на английски и търсете продуктите в магазина заедно с него. Гответе заедно по рецепти на английски. Също можете да залепите на различните предмети у дома стикери със съответните им имена на английски като например „chair“ ,“box“ или „apple“. По този начин детето ви ще се научи да прави визуална асоциация между думата и реалния предмет.

 

Запишете го на езиково училище

Условията, които езиковите лагери за деца предлагат са отлични за преодоляване на езиковата бариера, тъй като включват много повече комуникация и образователни игри, отколкото часовете в училище предлагат. Те не само помагат на децата в изучаването на езика, но им предоставят възможност да прекарат ваканцията си по забавен и едновременно ползотворен начин чрез забавни образователни игри и активности.

Например един такъв езиков лагер е международният детски езиков лагер Lucky Kids. Той се провежда ежегодно в Банско под контрола на квалифицирани преподаватели и аниматори и е подходящ за деца на възраст от 5-14г., като нивото на английски е без значение. Сертифицираните преподаватели, работещи там идват от Англия и използват нови методи на обучение следващи последните тенденции в педагогиката на обучението като например методики като Монтесори, Сугестопедия, Слънчева педагогика и други.

Учителите в лагера непрекъснато комуникират с децата и работят индивидуално с децата, които срещат сериозни проблеми в обучението, за да им помогнат да придобият увереност в употребата на езика. Тези методи включват интерактивно обучение, където децата работят с компютри и интерактивни дъски. Освен че подобряват нивото си по английски, децата в лагера се научават на добродетели и маниери на хранене. Тъй като по време на престоя си в лагера всички деца имат за задача да разработват заедно проекти, те се научават да презентират успешно и получават умението да работят в екип. 

 

share

Вашият коментар