Посетете Свиленград онлайн

Пълен справочник на Хотели, Ресторанти и Казина в Свиленград

Зеленчуци от първокласни сортови семена

Използването на висококачествени семена е едно от най-важните елементи за увеличаването на селскостопанското производство във всяка една земеделска система. Този елемент стана по-решаващ от всякога, тъй като е изключително необходим за осигуряването на достатъчно хранителна сигурност за нарастващият брой хора по света. Според редица данни се очаква населението да надхвърли девет милиарда до началото на 2050 година.

Изборът на високодобивни сортове, адаптирани към дадения район на производство заедно с другите желани характеристики са основните ключове за образуването на задоволителна производителност и реколта.

Това е така защото производството на висококачествени семена е крайъгълен камък за всяка успешна програма за селско стопанство. Освен това е добро маркетингово средство за увеличаване на потенциалната продажба на култури, особено в днешните конкурентни пазари.

Защо качеството е важно за семената ?

Практическото определение за качеството на семената може да се различава в зависимост от крайният потребител. Например един земеделски производител може да желае висококачествени сортови семена, които да произвеждат бързи еднообразни растения, но с висок капацитет на добив при широк диапазон от полеви условия.
Докато друг производител например на реколти от маслодайни семена може да ги желае с определен стабилен профил на мастни киселини, като мярка за високо качество. Причината за това е единствено, защото маслото ще се използва за промишлени цели като :

 • Приготвяне на сапун
 • Козметични продукти
 • Смазочни материали

Като цяло качеството на семената се измерва по много начини, включително тяхната генетична и физическа чистота, енергичност, покълване, имунизация от болести и всякакви други фактори, които могат да влияят на функционалността им. Следователно още два пример, които сериозно повлиява на тяхното качество са съответно :

 • Топлината
 • Механични повреди

 

Зеленчуци от първокласни сортови семена

От къде да си набавим първокачествени семена ?

Днес е напълно възможно да си набавите желаните продукти от почти навсякъде. Независимо дали е от физически магазин или онлайн винаги трябва да сте сигурни, че семената са качествени.

Ако все пак не сте сигурни от къде да намерите такъв източник и следователно не обичате да експериментирате можем да ви предложим подобаващо решение. Според нашите лични предпочитания силно ви препоръчваме да посетите онлайн сайта на – sortovisemena.bg.

Там ще откриете богато разнообразие от :

 • Висококачествени семена за зеленчуци
 • Висококачествени торове
 • Доказани препарати
 • Торф
 • Първокласни инструменти

Те са водеща компания в тази сфера, така че няма да съжалявате от изборът си. Това което със сигурност могат да ви предложат за разлика от другите подобни магазини е точност и гарантирано плодородие.

Причината за това е, защото голяма част от продуктите им са с доказано естество и следователно сертификация за това. Гарантираме ви ще вие ще сте човека с най-свежите зеленчуци в града, ако се доверите на тях. Основният им приоритет е винаги да държат клиентите си щастливи и удовлетворени.

 

Заключение

Както споменахме множество пъти семената са сложни, живи организми, които играят много важна роля в селското стопанство. Висококачествените партиди семена от адаптирани сортове са резултат от размножаването, изследванията и внимателното управление през всички фази на семепроизводството.

Експертите препоръчват всички, които зависят от тези култури за прехрана, както и любителите, създаващи тревни площи и градини в домете си да смятат селекцията на семена като първа и най-съществена стъпка в производството. Селекцията на сорта и качеството им определя максималното ниво на производителност за всички растения.

Освен това всеки който ги закупува трябва винаги да знае и следва трите златни правила :

 • Винаги избирайте сортове, които са пригодени за нуждите на потребителя и съответният район на производство.
 • Избягвайте семената с прекомерно количество инертни вещества и тези с ниска кълняемост.
 • За да насърчите бързото покълване и растеж на разсада винаги засаждайте продукта, когато почвените условия са благоприятни.
share

Вашият коментар